הנושא של דיאטה עלה במודעות החברתית ומקיף אותנו מכל מקום שאליו אנחנו הולכים. כך למשל מוצרי ה"דיאט" כפי שהם מכונים נמצאים על כל מדף בסופר ובכל בית מרקחת. לכל גבינה שמנה יש את גרסת הדיאט שלה, חטיפי אנרגיה שמעניקים המון אנרגיה במעט קלוריות, תוספי מזון, מוצרי מזון דלי קלוריות, מוצרים שמכונים "לייט" וכל השאר בתחום הזה. השאלה היא מה היעילות של מוצרי הדיאטה? האם ה"דיאט" הוא באמת כשמו או שמדובר בהטעיה?
להסתכל באותיות הקטנות
בכל מוצר דיאט מפורט בגב האריזה הערך הקלורי. חברות רבות נוהגות לפרט את מס´ הקלוריות ל100 גרם למוצר וגם למנת הגשה כמה קלוריות היא כוללת. אדם בדיאטת הרזיה יאכל כ1500 קלוריות ביום והחישוב המתמיד יסייע לו בהליך ההרזיה. חישוב של הקלוריות והשומנים בגב האריזה יכול להעיד על הרכיבים של המוצר והאם הוא רצוי לתזונה היומיומית שלכם.
הטעיות ברישומים של מוצרי דיאט
לפעמים מוצרים נראים דיאטטיים כי אחוזי השומן נמוכים מאוד או לעיתים אפסיים. שומן הוא אכן גורם חשוב מאוד בדיאטה שכן הוא נוטה להיאגר בגוף. עם זאת 0% שומן במוצר מזון יכול להיות כנגד כמות פחמימות גדולה שמעלה את הערך הקלורי. בצורה זו מוצר שנראה דיאטטי הוא בעצם זה שיעכב אתכם בדיאטה ובהליך ההרזיה. כנ"ל לגבי מוצרים ללא תוספת סוכר. מוצרים ללא סוכר לא מיועדים בהכרח לאנשים שרוצים בדיאטה אלא גם לחולי סוכרת שהקלוריות להם זקוקים היא גדולה יותר. דוגמה מחיי היום יום בנושא זה יכולה להיות גלידה שמכילה 30% פחות קלוריות מגלידה אחרת מתחרה. עם זאת מדובר ביחס ל100 גרם וקשה להספיק לאכול לאחר מנה כה קטנה ומס´ הקלוריות יעלה עם כל ביס וביס.