ההחלטה על התחלה של דיאטה נעשית באופן עצמאי, אך אין הדבר אומר שגם את התהליך עצמו חייבים לעבור לבד. השיטה בה נבחר לבצע את התהליך, סוג התפריט, המטרות שאליהם נרצה להגיע וקצב ההתקדמות הם פרמטרים שנצטרך לבחון ובשביל שנוכל להחליט טוב יותר, ניתן ומומלץ להיעזר בשירותיו של איש מקצוע מתחום התזונה. תזונאי/ת קליני/ת יוכל לסייע לנו על סמך הידע הרב שצבר בתחום מדעי התזונה ובעזרת הניסיון שלו ממקרים בהם נתקל במהלך ההתמחות וההתעסקות שלו בנושא. כל דיאטן שכזה מוסמך על ידי משרד הבריאות כך שאנו יכולים לדעת שהתשובות והעצות שנקבל לגבי השיקולים בהליך הדיאטה יהיו מספקות ומקצועיות.
ביחד או לבד
אנשים רבים מפחיתים בחשיבות ההיוועצות עם התזונאי הקליני, שכן כיום ישנם כל כך הרבה עזרים ומידע שמאפשרים הבנה של נושא הדיאטה הנכונה באופן עצמאי. רשת האינטרנט מוצפת באתרים ומאמרים בנושא ובנוסף ניתן להיעזר בספרים של אנשי מקצוע שהתמחו וכתבו מניסיונם וכן בטיפים ועצות מהסביבה הקרובה. ועם זאת לדיאטנים מומחיות מקיפה וממוקדת יותר ובמקרים רבים יוכלו הם לנתב אותנו אל הדיאטה המתאימה לנו ספציפית תוך שמירה על עקרונות בריאותיים בדרך להשגת המטרה. הגבלות בריאותיות שונות (סוכרת, כולסטרול, רגישות ללקטוז ולחלבונים שונים, הריון) וגם מצפוניות (צמחוניים, טבעוניים) יכולות להוות מכשול שגם אותו יעזור התזונאי הקליני לעבור בשלום על ידי התאמת תפריט אישי ותחליפי מזונות נדרשים.
בוחרים דיאטה
הבחירה בתזונאי שילווה אותנו אמורה להיות פשוטה. ישנם כמה אלמנטים שבהם נצטרך להתחשב, בין השאר בניסיון ובהסמכה שיש לאותו מומחה, קרבה גיאוגרפית לאיזור המגורים שכן חשוב שיהיה נוח וקל להגיע לפגישות הקבועות והתכופות עימו בכדי שנוכל להתקדם כראוי בהליך הדיאטה, הכימיה והקשר הטוב שיש לנו עם הדיאטן ועוד. ניתן לקבל המלצות מחברים וחברות לגבי ניסיון מוצלח עם תזונאי שכזה או לחפש המלצות והערות באתרי האינטרנט השונים ובקופות החולים.