|
|
דיאטת הפחממותפחממות הן חומר הדלק של גופנו, הן מספקות את סוגי האנרגיה השונים. המילה פחמימה מורכבת משתי מילים: פחמן ומים, התאית והעמילן עשויים פחמימות אולם גם סוכרים שונים. הפחמימה הינה התרכובת הנפוצה ביותר על פני כדור הארץ ומאפשרת מעגלי חיים רבים בזכות תהליך פירוק הסוכר (כלומר פירוק הפחמימה) בתהליך שנקרא "גליקוליזה". מולקולת הפחמימה יכולה להיות מובדלת על ידי מספר פחמנים שונה אחת מהשניה, כך שישנן פחמימות שנאגרות בגוף בטווח זמן הקצר ונוחות ל"שליפה ושימוש" וישנן פחמימות שלא מתפרקות בגוף והופכות לשומן.
כיצד מתבצעת דיאטת הפחמימות? דיאטת פחמימות לא אומרת שמוותרים לגמרי על הפחמימות- הויתור הוא על פחמימות רגילות לטובת פחמימות מורכבות או פחמימות מלאות, הרי בכל זאת הן חשובות מאוד לתהליכים שונים במוח ומהוות כ- 50-55% מגופנו. הפחמימות הרגילות נספרות כ"קלוריות ריקות". הן משתמשות במשאבים חיוניים לגוף כמו מולקולות מגנזיום וויטמין B12 כדי לפרק את עצמו ולהפוך לשומן. היות ובפירות נמצאת כמות לא מבוטלת של סוכר מול ויטמינים, מומלץ לצרוך אותם פעם ביום. לעומת זאת, ירקות מותרים לאורך כל שעות היום ובכל כמות. דגים ובשר רזה מותר לאכול בסדר גודל של 3 פעמים בשבוע, ולחם? מותרות בין 7-12 פרוסות ליום וניתן למרוח עליהם כל ממרח שאינו ממשפחת המתוקים, כמו חומוס, טחינה, פסטראמה, חצילים ועוד.
כמה זמן להקציב לדיאטת הפחמימות? מדובר בדיאטת בזק, ולכן חלק מהדיאטנים לא ימליצו עליה – היא מכניסה את הגוף למצב של שוק והגוף לא מצליח להתרגל למציאות החדשה שנכפתה עליו. דיאטן אחר יאמר כי יש לבצע אותה למשך שבוע אחד, וגרסה אחרת – כמשך שבועיים. זו דיאטה שאינה מומלצת לחולי סוכרת משום המשחק בין כמויות הסוכר והשוק הגליקמי אליו הגוף נכנס. טיסות זולות
|
|
|