ארוחת בוקר הינה מרכיב חשוב מאוד ובלתי נפרד מסדר היום שלנו. מטרתה היא לתת את כמות האנרגיות המזינה את הגוף תוך גיוון במרכיבים המזינים, לאחר שעות בהן הגוף ישן והתרוקן ממאגרי הגלוקוז באופן רציני. היא דרושה לחילוף החומרים בגוף ומזרזת אותו בכעשרים וחמישה אחוז.
כל אחד חייב לאכול ארוחת בוקר
במידה ואדם לא אכל את ארוחת הבוקר שלו, הסיכוי לסחרחורות ולנזק מצטבר לאורך זמן הולך ועולה. כל אחד חייב בארוחת בוקר, אולם ישנם אנשים העורכים דיאטה (או לפחות בנו אותה לעצמם בצורה עצמאית) המאמינים ש"פחות אוכל= פחות קלוריות, ולכן נרזה". אולם אין זאת כך. הפתרון נעוץ בארוחת בוקר דיאטטית אשר מספיגה את הגוף בכמות המבוקשת של אבות המזון, ואיך נדע להרכיבה? פשוט מאוד, נפנה לאנשי מקצוע בתחום התזונה, אשר יוכלו להרכיב לנו ארוחה משביעה ומספקת. ארוחת בוקר דיאטטית משמרת את פעילות המעיים התקינה מצד אחד, אך מצד שני מתואמת עם מצבו הגופני של הגוף (דרישה לאיזון או הפחתה בשומנים או בסוכרים) ומצליחה תוך הצורך באכילה להוריד את הקלוריות ה"רעות".
ארץ האפשרויות הקולינריות
דיאטה אינה (רק) צמצום בכמות הקלוריות המוכנסות לגוף ושמירה על המאזן בין נכנסות ליוצאות, אלא הדגש הוא על שמירה על טיב הקלוריות הנכנסות לגוף. כאשר הגוף רעב לאחר מספר שעות שינה ללא אוכל, הוא יקלוט כל מרכיב מזון שנכניס לגופנו בצורה יעילה יותר. כך למשל אם נפתח ארוחת בוקר דיאטטית בתפוח למשל או במיץ תפוזים, הויטמינים יספגו בגוף בצורה יעילה יותר מאשר לאחר ארוחה שלמה. לכן כדאי לתכנן ארוחה מראש- וחשוב שדיאטן מוסמך ינצח על התהליך.